lunes, 3 de noviembre de 2014

Antes que el tiempo parta hasta las últimas...


Permítete vivir a tu pesar
sin pesos del pasado que dan vida...

5 comentarios:

Ester Absenta dijo...

Y decía también Márai en "La herencia de Eszter":

"“Empiezo a creer que las decisiones fatales y grandiosas que determinan nuestro destino son mucho menos conscientes de lo que pensamos con posterioridad, en los momentos de reflexión, cuando los recordamos.”

Ester Absenta dijo...

"¿Crees tú también que el sentido de la vida no es otro que la pasión, que un día colma nuestro corazón, nuestra alma y nuestro cuerpo y después arde para siempre, hasta la muerte, pase lo que pase?"

(Pot ser la pregunta final del cara a cara?)

Ester Absenta dijo...

¿"Que así de profunda, así de malvada, así de grandiosa, así de inhumana es la pasión, y que si hemos vivdo esa pasión quizás no hayamos vivido en vano?... ¿Y que quizás no se concentre en una persona en concreto, sino en el deseo mismo?...

(Gran Márai!)

Ester Absenta dijo...

Què és una passió? Podríem utilitzar moltes paraules per definir una passió, però cap resultaria plenament satisfactòria. Una passió és una inclinació, una força, un poder, un instrument de creació i de destrucció. Sense passions caiem en l'apatia i en la indiferència. Les passions nodreixen la vida, però també són arriscades, perilloses. L'art, la filosofia, la literatura han tingut una aproximació contradictòria a la naturalesa de les passions. Alternativament, les han aconsellat i les han desaconsellat. I és que les passions ens porten cap al millor de nosaltres mateixos, i cap al pitjor. Ens fan generosos i egoïstes, subjectes d'amor i d'odi, constructors de bellesa i d'horror. Sigui com sigui, ens és impossible viure sense passions. Les passions són tan essencials a la condició humana com ho són la sang, els ossos, el cor, el cervell. L'home són les seves passions."
Rafael Argullol

enric batiste dijo...

Realment, una passió ens porta cap a nosaltres mateixos i hi ens endinsa per redescobrir-nos i recrear-nos novament. S'entén així que hi sigui tot latent, a l'espera de la nostra reconstrucció, tant de la bellesa com de l'horror.
Ens anem alçant a batzegades de passions, com si d'esglaons es tractés?